Nästa företagstips som jag tänkte prata om är hur du skall fokusera din tid och på vad.

Vad är du bra på

Vi har alla våra måsten i vardagen, har du en familj så har du fler måsten än en person som lever ensam i vilket fall så har vi alla dem och vi kan inte riktigt säga ifrån oss dem, de är just ”måsten” för att vi måste göra dem för att vi skall undvika någon form av konsekvens.

Tidspressen

Att vara företagare handlar ofta om tidspress och det gäller att kunna leverera inom utsatta tider, speciellt om du frilansar och är helt beroende av dina klienter.

Det gäller att du kan lägga ned den tiden som det krävs och man kan ibland inte prioritera något annat än just jobbet och då blir allt annat lidande.

Det som tar mest tid är

Något som för mig tar en hel del tid är all hemstädning som skall göras en gång i veckan, jag tror att mina datorer som jag använder i min designverksamhet samlar på sig en himla massa damm eftersom att det blir dammigt igen direkt efter det att jag har städat.

Det var dock värre förut när jag bodde i min 1rummare på söder, även kallat ”nästet” av mina polare, där kunde det vara bedrövligt, min flyttstädning tog nästan en hel dag innan den blev godkänd av hyresvärden.

Vad mitt motto är

Mitt motto är att endast fokusera på sådant som man är bra på, därför har jag numera valt att anlita ett städföretag som kommer och städar en gång i veckan. Det är fruktansvärt skönt och kostnaden för detta tjänat jag garanterat in eftersom att jag kan jobba in kostnaden för städningen på 30 minuter.

Mitt motto är därför att alltid fokusera på det som just du är bra på och som du kan få betalt för.